Ik woon en werk in zowel de Randstad als Midden Nederland en heb grafische vormgeving gestudeerd aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam (Willem de Kooning). Meestal maak ik autonoom werk, maar ik sta ook open voor werk in commissie en samenwerkingen.

Mijn autonome werk ontstaat vanuit persoonlijke gevoelens en ervaringen. Op verstilde, introverte wijze tracht ik begrippen uit te drukken zoals vervreemding, eenzaamheid, mysterie en melancholie. Deze zijn voor ieder mens in meer of mindere mate herkenbaar. Met het streven naar wederzijdse herkenbaarheid, hoop ik troost en begrip te bieden, alsook te vinden. Bij mijn fotowerk is het printen van mijn werk op fine art papier een belangrijk onderdeel van het proces.

Sinds 2014 ben ik ingeschreven bij 'Stroom', centrum voor kunst en architectuur in den Haag.
Vanaf 2015 ben ik lid van 'Pulchri' en 'De Haagse Kunstkring', kunstverenigingen in Den Haag.

Werk is geëxposeerd in Nederlandse musea en galeries en in diverse landen: Italië (Vicenza), Engeland (Londen), Frankrijk (Excedeuil), Portugal (Lissabon), Tiradentes/MG (Brazil). In 2023 deelname aan de Architectuur Biennale in Venetie, Italie. Prijswinnend en opgenomen in zowel particuliere- als zakelijke collecties

Atelierbezoek is mogelijk op afspraak.

info@jacobiendekorte.com
31(0)6 24246494

 

> Facebook

> Instagram

> Linkedin